Δαραδήμος Νικόλαος – Κυτταρικός βιολόγος & Διατροφολόγος, Μέλος της ΠΑΣΕΜΕΘ, Μέλος της ΙΑΜΑ

daradimos

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό σε ερασιτεχνικό επίπεδο από το 1988. Η ειδικότητά μου είναι στις άρσεις δύναμης (powerlifting) και στα βάρη γενικότερα. Παράλληλα με αυτό, το 2006 ξεκίνησα και πολεμικές τέχνες με κατάληξη στο βαθμό του Εκπαιδευτή και Μαύρη Ζώνη 1 DAN. Εργάστηκα σε πολλές σχολές πολεμικών τεχνών όπως και στα γυμναστήρια του Iron Mike Zambidis (2011). Εδώ και ένα περίπου χρόνο συνδυάζω τη φυσική προπόνηση με τη συσκευή DeVita RITM και τα προγράμματα «Προθέρμανση» (2 ώρες πριν πάω στο γυμναστήριο ή στο Dojo), «Προπόνηση» (κατά τη διάρκεια) και «Αποκατάσταση μετά την προπόνηση» (αμέσως μόλις ολοκληρώσω την προπόνησή μου. Οι διαφορές φάνηκαν από την πρώτη κιόλας εφαρμογή των προγραμμάτων: Το «Προθέρμανση» με βάζει σε mood προπόνησης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο διότι «οραματίζεσαι».

Γράφεις σενάριο και σκηνοθετείς στο μυαλό σου τις ασκήσεις, τα σετ, τα κιλά, το χρόνο ξεκούρασης, όλες τις παραμέτρους. Επίσης μπαίνω απόλυτα εστιασμένος στον ημερήσιο στόχο μου κάτι που είναι πολύ σπουδαίο όταν κάνεις προπονήσεις με στόχο και πρόγραμμα και όχι απλά «γυμναστική». Το «Προπόνηση» είναι απλά σαν να έχω συνεχώς πάνω μου ένα φορτιστή. Αυτό σημαίνει ότι βγαίνει περισσότερο έργο (το οποίο το μετρώ σε κιλά Χ επαναλήψεις) αλλά και ισχύς (κιλά Χ επαναλήψεις / χρόνος) χωρίς να νιώθω κόπωση. Πρακτικά αφήνω το gym ή το dojo πιο φρέσκος από ότι μπήκα! Το «Αποκατάσταση μετά την προπόνηση» είναι ο προσωπικός μου ιατρός/μασέρ μιας και αν «πιαστώ» (λόγω κάποιας νέας άσκησης) ή «τσιμπήσουν» οι ώμοι μου (έχω 2πλή εξάρθρωση), οι ενοχλήσεις μέχρι το τέλος του προγράμματος έχουν μειωθεί ή και εξαφανιστεί εντελώς!

Ως αθλητής αλλά και βιολόγος συνιστώ ενθέρμως τη συσκευή DeVita RITM για κάθε επαγγελματία αθλητή αλλά και απλό αθλούμενο που θέλει να παίρνει στα σοβαρά την προπόνησή του και να θέτει μετρήσιμους στόχους για αυτήν (επίδοση, μετάλλιο, κιλά κλπ)

Κυτταρικός βιολόγος & Διατροφολόγος,

Μέλος της ΠΑΣΕΜΕΘ,

Μέλος της ΙΑΜΑ

Δαραδήμος Νικόλαος

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Deta Elis Holding – ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ © 2021 |
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed